LISSABON

Lissabon is de hoofdstad en tevens grootste stad van Portugal. Het ligt in het westen van het Iberisch schiereiland aan de Atlantische Oceaan en de rivier de Taag. Lissabon is een mondiale stad vanwege het grote belang in financiën, commercie, media, entertainment, kunst, internationale handel, onderwijs en toerisme. Ook is het één van de grootste containerhavens van Europa’s Atlantische kust. De Portugese geschiedenis staat bol van historische gebeurtenissen en heeft een paar grote ontdekkingsreizigers voortgebracht. Lissabon heeft een van de beste klimaten in Europa, zachte winters en warme zomers.

Het avontuur begint al op de luchthaven, waar de chauffeur van de zijspan u ophaalt en u  meeneemt naar de  mooie plekjes in en rond Lissabon. Een busje brengt vast uw bagage naar uw hotel. U rijdt door onbereikbare, smalle straatjes en geniet van prachtige uitzichten. Hierna  heerlijk lunchen in één van de vele typische Portugese restaurantjes in de stad.

Tijdens de door Double S compleet samengestelde reis ontdekt u de oudste en leukste winkeltjes in de karakteristieke straatjes van deze prachtige hoofdstad. Ruikt en proeft u de aroma’s en vele smaken in één van de theehuizen. Ontmoet u boekverkopers, lokale juweliers en een handschoenmaker.

Proef de fantastische patisserie bij echte antieke bakkerijen. Wat een delicatessen!

Een zonsondergang in Lissabon betekent zeker niet het einde van de dag! Een typische avond begint in de cafés en restaurants van de Chiado. Het is tevens mogelijk om ‘s avonds met uw gezelschap een Fado huis te bezoeken. Deze variëren van elegante restaurants tot taveernes met live Fado artiesten. Fado blijft een levendig en onmisbaar onderdeel van de cultuur van de stad.

De tweede dag van uw programma verlaat u de verharde wegen en laat u de beschaafde wereld achter u. Per jeep gaat u richting verborgen oorden dwars door de prachtige heuvels rondom Sintra. De weelderige vegetatie in de parken van Sintra zijn prachtig. U geniet van een spannende tocht door modder en water. Hierna brengt u een bezoek aan het wonderschone Pena Paleis, waar u een koninklijke lunch wacht.

Als de avond valt dineert u in een van de prachtige venues die Lissabon te bieden heeft!